RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen ukjente vil feire jul med Fabian

Foto: Audun Braastad (Scanpix)
Ingen ensomme, fremmede middagsgjester vil spise ved ordførerens bord.

Oslo-ordføreren må tilbringe julaften med egen familie i år.

Det var 88 år gamle Reidun Orest som åpnet ballet da hun i en annonse i Aften søkte etter en familie å feire jul sammen med. En strøm av frivillige ville påta seg det ærefulle oppdraget med å sørge for at hun får en julefeiring fri for ensomhet.

Saken førte til en rekke medieoppslag om julefeiring og ensomhet. På utfordring fra VG tok Oslos ordfører Fabian Stang sats og sa ja til å ta imot en fremmed gjest på julaften. Men nå viser det seg at Stang ikke får dele julekvelden med noen ukjent gjest. Han skal feire jul med familien på Skeikampen nær Lillehammer.

- I området jeg skal feire jul, er det ingen som har behov for å dra til en fremmed, og det er jo det aller beste, selv om jeg var veldig innstilt på å åpne dørene, sier Stang til ABC Nyheter.

Han opplyser at Røde Kors har sjekket nærområdene uten å finne noen som er ensomme i julen. Stang mener derfor at hans mangel på ukjent gjest er et godt tegn på at kampanjen har fungert. Han roser 88 år gamle Reidun Orest for å ha satt i gang en viktig prosess som har gjort nordmenn mer bevisste på ensomheten i julen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere