RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen UMD-konvertering for PSP Go

(SCEI)
Sist oppdatert:
Din spillsamling til Playstation Portable er null verdt for Sony.

(Spill): 1. oktober er det klart for lanseringen av en ny spillkonsoll i Norge, PSP Go. Den håndholdte spillkonsollen er en videreutvikling og redesign av Playstation Portable, men har ikke fått ny prosessor eller trykkfølsom skjerm som konkurrentene Nintendo DS og iPhone har.

Det PSP Go har til felles med iPhone er at konsollen ikke har et optisk drev, slik de tidligere versjonen av PSP har. Spill til enheten kommer altså ikke på en UMD (Universal Media Disc), men må lastes ned fra internett.

Dette er en klar fordel for spillopplevelsen, batterilevetiden og spillutvalget. Det er imidlertid ikke en fordel for deg som allerede har mange spill på det snart foreldete UMD-formatet.

Sony har annonsert at de ikke kommer til å tilby spillere en måte å konvertere de gamle spillene til et digitalt format som lar seg installere på PSP Go, skriver Gamespot.

- Vi har evaluert et konverteringsprogram for UMD, men på grunn av tekniske og juridiske årsaker kommer vi ikke til å tilby programmet nå, uttaler Sony til nettsiden.

Dette er nøyaktig det motsatte av hva Sony fortalte da PSP Go ble annonsert på spillmessen E3 2009. Markedsføringsjef for Sonys maskinvarer, John Koller, fortalte da at Sony jobbet med et «goodwill»-program slik at spillere kunne laste ned spill de allerede hadde kjøpt på UMD.

I Europa lanserer Sony hva de kallet et belønningssystem som gjør det mulig å laste ned tre fullversjoner av spill til PSP Go dersom de eier minst ett UMD-spill. Utvalget er imidlertid begrenset til 17 spill (se hele listen lenger ned i artikkelen).

PSP Go er 43 prosent lettere enn PSP 3000, har en 3,8'' skjerm, støtte for Bluetooth og innbygd flashminne på 16 gigabyte og M2-støtte, samt trådløst internett. Maskinen lanseres i Norge 1. oktober og vil koste rundt 2500 kroner. Den forrige generasjonen av maskinvaren er også i salg og koster pr. dags dato i underkant av 2000 kroner.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere