Ingen valgkamp før i midten av august

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

De politiske partiene er enige om å vente med all valgkamp.

11.08.11 13:29

Som en konsekvens av terrorsaken i Oslo og på Utøya, har de politiske partiene i fellesskap kommet frem til at det ikke vil bli noen valgkamp før kommunevalget før midten av august, melder NTB.

Normalt sett ville valgkampen så smått startet i disse dager.

Alle er enige
Allerede i helga ble det klart at valgkampen skulle utsettes, etter et felles møte mellom Stortingets presidentskap og alle partilederne.

På P2s Politisk kvarter mandag morgen var både Erna Solberg og Siv Jensen krystallklare på at vanlig valgkamp var helt umulig i disse dager, og at en måtte finne en verdig felles start noe frem i tid.

- Nå kan vi ikke gjøre annet enn å holde rundt hverandre, sa Jensen.

De var samtidig klare på at når en først satt i gang ville det bli en vanlig debatt igjen, men kanskje noe nedtonet. Alle partiene, og kanskje spesielt AUF, har vært klare på at angrepene ikke skal være en hindring for demokratiet.

Det skjer ikke noe med selve valgdagen, som fortsatt er 12. september.

Ingen skolevalgkamp
Samtidig som den store valgkampen er utsatt i tre uker, er det bestemt at skolevalgkampen avlyses helt.

- Veldig mange av dem som skulle deltatt er enten borte eller sterkt traumatiserte. Derfor er jeg glad for at alle partiene er enige om dette. Selve skolevalget skal holdes og det er viktig, men den tradisjonelle valgkampen avlyses, sier Raymond Johansen (Ap), ifølge Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.