Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vår i sikte

Skientusiastene jubler over en påske med sol og snø i marka, mens de som lengter etter varm asfaltvår må fortsette å lengte.

OSLO: – Det er jo høytrykk, og det kan hende at dagtemperaturen går noe opp etter hvert. Men det er ikke våren som kommer nå. Det er iallfall ikke noe i mine prognoser som tilsier det, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thynnes ved Meteorologisk institutt.

Les også: Føre for hyttekos

– For tidlig å sette ut plantene

Så langt frem hun kan se – ti dager – er våren fraværende i Oslo. i løpet av påskehelgen vil det bli to-tre grader varmere på dagtid. Nettene vil fortsatt være fulle av frost.

– Det er klart at vi runder jo snart april og dagene blir lengre, slik at solen får mer arbeidsro. Men det er nok fortsatt for tidlig å sette ut plantene.

– Så vi får bare fortsette å smøre oss?

– Ja. Med solkrem. Det blir jo fine dager!

Les også: Påskesola er som rødvin

Skyer til helgen

Thynnes varsler stort sett strålende sol de neste ti kalde dagene, men ser opp til flere truende skyer i horisonten.

– Ved inngangen til helgen, spesielt på fredag og lørdag, blir været litt mindre fint. Da får vi noen skyer som kommer drivende fra øst, fra Sverige, som kan ødelegge bildet, sier Thynnes.

Og ikke nok med det; hun kan også fortelle om fare for et nytt, lite dryss med snø på disse dagene.

– Men det blir lite, det er ikke noe som ødelegger påsken og det er forbigående. Det blir gløtt av sol som bare vil bli lengre og lengre frem til 1. påskedag.

Temperaturen varierer for øvrig en del innad i Oslo. Se vår lokale værmelding!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller