STORO: Kundene la igjen 2,136 milliarder kroner hos det Thon-eide kjøpesenteret i Vitaminveien i fjor.

Det er en økning på 2,1 prosent fra 2013, og plasserer Storo foran CC Vest, Alna og Oslo City, viser omsetningstallene fra landets kjøpesentre, som ble offentliggjort 15. januar.

På landsbasis er Storo det syvende største kjøpesenteret, målt i omsetning. Størst i kongeriket er Sandvika Storsenter, også det Thon-eid, med en omsetning på 3,244 milliarder kroner i 2014. (Se statistikk i faktaboksen til høyre. Nederst i artikkelen dersom du leser på mobil.)

Vekst i julehandelen

I 2014 feiret Storo Storsenter sitt 30-årsjubileum. For senterdirektøren smakte det ekstra godt å beholde kjøpesentertronen i hovedstaden i et slikt merkeår.

– Dette er veldig moro! stråler senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

– Nå har vi vokst i 2013 og 2014. Nå må vi sette oss ned og se på hvordan vi skal klare å øke også i 2015.

Fjerde kvartal var godt med på å trekke årsresultatet opp. Senteret omsatte i desember alene for 380,3 millioner kroner.

– Julehandelen er viktig for et kjøpesenter. Det gikk bra i fjor og gjorde at vi kom godt ut både totalt og i jula. Julehandelen økte 3,7 prosent målt mot 2013, sier Aasgaard.

LES OGSÅ: Rykket ut på brannmelding til Storo t-banestasjon

Fashion on ice på skøytebanen

Hun stiller ikke helt blankt når det gjelder å finne en oppskrift for videre vekst. På spørsmål om hva som er årsaken til suksessen etter at senteret ble utvidet i 2010, svarer senterdirektøren:

– At vi skiller oss ut, og er annerledes.

Aasgaard peker blant annet på skøytebanen på Storotorget, som har vært et populært innslag i nærmiljøet de siste tre årene.

LES OGSÅ: Anita (23) stoppet Tåsen-raner, og rampestrek ble brann på Grefsen skole

– Når jeg kikker ut på torget nå mens vi snakker sammen, er det en barnehage ute på isen. Skøytebanen brukes hver dag, også på formiddagen. Og i helgene er det helt fullt! Hver lørdag har vi dessuten skøyteinstruktører her. Det er veldig populært.

Sener i måneden inviterer Aasgaard på «fashion on ice» med vintermote, og i februar skal vårmoten vises fram – på isen, hvis været tillater det. Før jul var det juleshow på skøytebanen.

Lanserer skatepark

Aktiviteten på Storotorget har gitt mersmak. Og Aasgaard har store planer for at torget skal være en «kul og annerledes» møteplass også etter at skøytebanen smelter bort en gang rundt mars.

– Vi jobber med å få etablert en skatepark, og er i en prosess for å bestemme oss for leverandør nå. Det skal styrebehandles i slutten av januar, og går alt som vi ønsker er parken på plass i løpet av våren, sier Aasgaard.

Men det er ikke de eneste endringene i 2015:

  • Le Café er avviklet, og det jobbes med å få inn et outlet av noe slag i lokalene.
  • Designtorget i første etasje flyttet ut etter jul. Inn kommer Synsam.
  • Lucky Duck i andre etasje avvikles denne uken, inn i lokalene kommer Bagorama.
  • Dessuten flytter Spy Shop, som har holdt til i nabobygget («Expert-bygget»), inn på senteret i år.

LES OGSÅ: Planlegger 2000 nye boliger på «Frysja»

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.