RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen vedtak om Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd

New York (NTB-AFP-Reuters): FNs sikkerhetsråd avsluttet et møte om Nor-Koreas oppskyting av en langdistanserakett søndag uten å bli enig om en reaksjon.

Medlemmene av rådet ble enig om å fortsette rådslagningene senere om en passende reaksjon på det de kalte en alvorlig situasjon, ifølge Mexicos FN-ambassadør Claude Heller, som denne måneden er Sikkerhetsrådets president.

Kinas FN-ambassadør Zhang Yesui sa etter det tre timer lange møtet søndag at enhver reaksjon fra Sikkerhetsrådets side må være forsiktig og ikke overdreven.

Det var på forhånd klart at det er uenighet blant de 15 medlemmene av Sikkerhetsrådet om den nordkoreanske rakettoppskytingen søndag kunne karakteriseres som brudd på FN-resolusjoner.

USA, Storbritannia og Frankrike ønsker en kraftig fordømmelse, mens Russland, Kina, Libya, Uganda og Vietnam ikke vil ha en så sterk reaksjon at det setter sekslandsforhandlingene med Nord-Korea om atomnedrustning i fare.

USA, Japan og EU har alt fordømt den nordkoreanske rakettoppskytningen som en provokasjon. Nord-Korea hevder selv at formålet med rakettoppskytingen var å sende opp en satellitt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere