RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen vet hvor denne kommer fra

Foto: Juliano Tupan / Splash News (Juliano Tupan / Splash News)
Sist oppdatert:
Det er funnet seks eksemplarer av den uvanlige skapningen.

(SIDE2:) Det slangelignende dyret blir kalt «Atretochoana eiselti», og ble funnet i en elv i Brasil. Den er så sjelden at tidligere eksemplarer kun finnes på museer. Selv om den ble oppdaget i en elv i Sør-Amerika, vet ingen eksakt hvor den egentlig kommer fra, skriver SplashNews.

Det var ingeniører som fant dyret da de drenerte en demning som spenner over elven Madeira. Dette er en sideelv til Amazonas. Det ble oppdaget seks eksemplarer av de uvanlige dyrene, og de var alle rundt en meter lange.

- Av de seks vi samlet, så omkom en, og tre slapp vi tilbake i naturen. Vi beholdt to for videre studier, sier biolog Julian Tupan, ved Santo Antonio Energy til DailyMail.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildene)

Den slangelignende skapningen ble oppdaget i november i fjor, men først denne uken har forskere klart å slå fast slangens slektninger.

Den ble for første gang oppdaget i 1968, og er siden bare blitt sett sporadisk. Den er i slekt med salamandere og frosker, men har utseende til en slange.

- Vi tror at dyrene puster gjennom huden sin, og lever mest sannsynlig av småfisk og ormer. Men vi kan ikke bevise dette med sikkerhet. Amazonas er full av overraskelser når det kommer til reptiler og amfibier. Det er fortsatt mye som ikke er oppdaget, sier Tupan.

De skal nå studere dyret ytterligere:

- Å finne et dyr like sjeldent som dette var en ekstraordinær følelse, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere