RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen vil stille mot Lysbakken

Oslo (NTB): Ingen av de tre mest aktuelle utfordrerne til Audun Lysbakken vil stille som benkekandidat under landsmøtet til helgen.

Spredte stemmer rundt om i partiorganisasjonen har slått fast overfor ulike medier at det er en svakhet for SV at Lysbakken er alene om å stille til valg som ny SV-leder. Flere har sågar varslet at de vil fremme benkeforslag på alternative kandidater under landsmøtet på Lillestrøm til helgen.

Men denne strategien har én vesentlig hake: Ingen av kandidatene som vurderes som mest aktuelle, ønsker å ta opp kampen med den nylig avgåtte statsråden.

- Jeg trakk mitt kandidatur for to uker siden fordi Audun hadde flertallet med seg, sier stortingsrepresentant Heikki Holmås til NTB.

Den andre som offisielt har utfordret Lysbakken, parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell, har samme budskap som Holmås.

- Mange har kontaktet meg, og jeg leser jo aviser. Derfor vil jeg gjøre det helt klart nå, at jeg ikke kommer til å stille. Om det skulle komme benkeforslag på meg, vil jeg si det samme, sier Solhjell til Dagbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere