Gå til sidens hovedinnhold

- Ingenting er over før det er over

Innsidedømte Rune Brynhildsen må enda en runde i retten.

- Etter fire år med åpen soning i offentligheten er det ikke lenger så mye som lenger overrasker eller skuffer. Men ingenting er over før det er over. Følg med i neste episode. Se hva som skjer, sier Rune Brynhildsen lakonisk til Nettavisen.

Etter at den tidligere journalisten og P4-sjefen ble dømt for innsidehandel i 2007 har det gått varmt i jussen i denne saken. Etter en runde innom Høyesterett har Borgarting lagmannsrett nå avgjort at tingrettens vurdering av skyldsspørsmålet skal bli stående.

Ville ha 3 ganger strengere
Derimot vil lagmannsretten behandle straffeutmåling på nytt for Brynhildsen og kameraten Dag Eriksen.

Brynhildsen ble i juli 2007 dømt til ti måneders ubetinget fengsel for innsidehandel. Tingretten fant det bevist at Brynhildsen hadde lekket informasjon om selskapene Via Travel, Findexa og Ignis til kameraten Dag Eriksen, og at Eriksen brukte informasjonen i aksjemarkedet.

Økokrim la ned påstand om to år og åtte måneders fengsel da saken gikk i tingretten.

- Vi har tidligere ment at tingrettsdommen ikke var riktig, og har derfor anket straffeutmålingen. Det er svært lite rettspraksis på denne typen saker. Derfor er det viktig at man finner riktig straffenivå, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til Nettavisen. Han ønsker ikke å si hva Økokrim kommer til å legge ned påstand om av straff denne gangen.

- Ikke over
Brynhildsens advokat, John Christian Elden, lover at denne saken langt fra er over.

- Det er positivt at det blir en ankebehandling, men vi er uenige i at anken over bevisene ikke skal fremmes. Den delen av avgjørelsen må vi fremme for Høyesterett, sier Elden.

- Vi kan også be om at hele dommen blir opphevet når den skal behandles i lagmannsretten. Ingenting er avgjort i denne saken, sier han.

I mellomtiden må Rune Brynhildsen leve med at saken ennå lever i rettsvesenet og i offentligheten.

I dag jobber han blant annet som pr-rådgiver og foredragsholder med foredraget «Dømt og fordømt».

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter