Ingenting om Assad i opposisjonens nye forslag

Genève (NTB): Den syriske eksilopposisjonen har utelatt kravet om at president Bashar al-Assad må gå av i sitt nyeste forslag under forhandlingene i Genève. Det tyder på en ny linje fra opposisjonens side.

Forslaget, som ble lagt fram onsdag, gjentar kravet om at det opprettes et overgangsstyre i Syria og framholder at denne skal ha overoppsyn med en «total våpenhvile» samtidig som det utplasseres FN-observatører.

Men før første gang knyttes ikke kravet om et overgangsstyre til at president Assad må gå av.

I den 24 punkt lange planen er det i stedet strenge krav om at et framtidig Syria må preges av menneskerettigheter og rettferdighet, skriver The New York Times. Avisen betegner opposisjonens nye linje som dristig og risikabel.

Risikoen ligger i at opprørerne i Syria vil føle seg forrådt av eksilopposisjonen på et tidspunkt da flere representanter for de syriske opprørsgruppene for første gang har sagt seg villige til å delta i forhandlingene med regimet.

Regimet har hele tiden avvist opposisjonens krav om at Assad må gå av. Delegasjonen i Genève gjentok dette da den andre runden med fredsforhandlinger startet mandag. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag