RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingrid mistet sønnen i fyllekjøring - nå ønsker hun kontakt med Northug

Ingrid Ek mistet sønnen Ole Joar (18) i fyllekjøring. Hun reagerer sterkt på at Northug løy om at det var kameraten, og ikke ham selv, som kjørte bilen. Foto: Fredrikstad blad/scanpix.
Ingrid Ek mistet sønnen Ole Joar (18) i fyllekjøring. Hun reagerer sterkt på at Northug løy om at det var kameraten, og ikke ham selv, som kjørte bilen. Foto: Fredrikstad blad/scanpix.
Sist oppdatert:
Ole Joar (18) ble drept da kameraten hans fyllekjørte.

Nå inviterer Ingrid Ek skistjernen til å bidra i minnefondet hun og mannen startet, for å forebygge fyllekjøring. 

Forlot kameraten

I 2008 mistet Joar og Ingrid Ek sønnen Ole Joar (18) i en trafikkulykke, da han var passasjer da kameraten hans fyllekjørte. Nå ser Ingrid paralleller til saken om Petter Northugs fyllekjøring.

Les også: Northug tiltalt for å ha etterlatt sin skadde kamerat

Tidligere har Northug uttalt at han sjekket om kameraten var ok, før han stakk fra ulykkesstedet. Ifølge tiltalen som ble kjent tirsdag, forlot Northug kameraten på ulykkesstedet, uten å sørge for at passasjeren fikk nødvendig hjelp. Kameraten som satt på da Northug krasjet, hadde flere blødende sør, blant annet i hodet, på skulder og rygg. Northug er for dette forholdet tiltalt etter Vegtrafikkloven § 31 første ledd, jf. § 12 første ledd, første punkt.

Ingrid kan forstå at Nordthug i en akutt krisesituasjon handlet som han gjorde, men håper han nå kan bruke det kjente navnet sitt til å formidle hvordan man kan forebygge fyllekjøring.

Ingrid Ek ønsker nå å komme i kontakt med Petter Northug, og ønsker å oppfordre ham til å bruke sin rolle til å bidra til å forhindre fyllekjøring. Foto: privat.


- Ønsker kontakt

Sammen med ekstemannen opprettet de Ole Joars minnefond etter hendelsen, for å ta vare på alle vennene og andre pårørende etter hendelsen. Nå ønsker hun å ta kontakt med Petter Northug, for å snakke om hvordan han kan bruke sin rolle til å bidra til holdningsendringer.

- Vi har tenkt på å ta kontakt med Petter Northug for å sette fokus på disse tingene. Han var jo heldig. Han drepte ikke kameraten sin. Kanskje kan han brukes som en profil for både å forebygge at ulykker skjer, og å sette fokus på hvordan man tar vare på folk når tragedien er et faktum, sier hun. 

Hun håper Northug kan bli en profil som jobber med holdningsskapende arbeid innen en organisasjon for trafikkskadde.

- Eller for et bitte lite minnefond som oss, sier Ingrid.

Vonde minner

Ifølge tiltalen skal Petter Northug ha løyet tre ganger i løpet morgenen og formiddagen søndagen han ble pågrepet. Northug sa i sine tre første avhør at det var kameraten som hadde kjørt ulykkesbilen.

Ek legger til at dersom dette hadde vært en drapssak, som i hennes sønns tilfelle, er det svært viktig at de etterlatte får vite sannheten.

- Det ble også fremsatt løgner i rettsaken etter at Ole Joar ble drept. Men retten gikk aldri inn på dette, sier hun.

Bringer frem vonde minner

Når Northug-saken kom frem i media, kom alle minnene fra sønnens død til overflaten.

- Det er voldsomt traumatisk. At han også ikke har snakket sant blir en voldsom irritasjon, sier hun, og forteller at hun i alle årene etter sønnens død har skrevet ned tankene sine rundt hendelsen.

- Det å lyve i en slik situasjon er forkastelig. Det er bedre å gå videre i livet på en vond sannhet enn å leve videre på en løgn. Petter Northug er et menneske med samvittighet, og da gjør en slik løgn forferdelig vondt for bestandig, sier hun.

- Northug ble dratt ned på jorda på en forferdelig brutal måte, men kanskje han kan bruke de enorme ressursene han har til å yte mer til samfunnet, sier Ingrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere