RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingrid satt i samme båt som Breivik til Utøya

Sist oppdatert:
- Han sa han var fra politiet.

- Han sa han var fra politiet, og skulle sikre at ingen angrep deltagerne på Utøya. Men jeg syntes det var noe som skurret, sier Ingrid Endrerud til Oppland Arbeiderblad.

Fylkeslederen i AUF tok båten ut til Utøya sammen med den antatte gjerningmannen. Hun beskriver ham som lys i huden, med blondt hår og østlandsdialekt.

- Jeg snakket ikke så mye med ham, men jeg syntes det var noe som skurret. Han hadde med seg mye våpen og sa det var en rutinesjekk siden Arbeiderpartiet var blitt rammet så hardt i Oslo tidligere på dagen. Da båten la til land, gikk jeg raskt til hovedhuset for å si ifra at politiet hadde kommet. Rett etterpå hørte jeg det første skuddet, sier Endrerud.

Hun løp ned mot vannet da hun hørte flere skudd.

- Jeg fant en bratt skråning som endte i vannet og gjemte meg i en bergsprekk. Der hørte jeg flere skudd. Så ble det stille i en halvtime før det kom en rekke nye skudd. Denne gangen smalt det veldig nært meg. Jeg lå i sprekken til jeg skjønte det var trygt å komme frem, sier Endrerud til OA.

Har dere kontroll på alle deltagerne fra Oppland nå?

- Nei, ikke alle. Det er veldig kaotisk her.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere