RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inhabilitet utsetter restaurant-rettssak i Oslo

Oslo (NTB): Straffesaken mot en rekke personer med tilknytning til restaurantnæringen i Oslo må utsettes fordi en tingrettsdommer er inhabil.

Saken omhandler grovt momsbedrageri og skattesvik. De tiltalte har blant annet tilknytning til restaurantene Coco Vika, Mr. Hong, Sushi & Wok Aker Brygge, Sushi & Wok Colosseum og Benny's Sushibar.

Det var aktor i saken som fredag kontaktet retten og opplyste at tingrettsdommeren muligens var inhabil. Årsaken er at tingrettsdommer Knut Kleppestø i 2007 jobbet med rettsbehandlingen av flere beslag hos en Oslo-advokat, som blant annet omfattet dokumenter vedrørende selskapet Hong Holding. Noen av de tiltalte har direkte eller indirekte tilknytning til dette selskapet. Dokumentene i beslaget er ikke en del av denne straffesaken. Tingrettsdommeren har dermed sett bevis som verken tiltalte eller deres forsvarere kan imøtegå.

Kleppestø reagerte ikke på navnene i tiltalen da retten ble satt, fordi beslaget i 2007 gjaldt et betydelig antall klientmapper. Han husket derfor heller ikke innholdet i det aktuelle beslaget fra 2007, ifølge pressemeldingen.

Det er vanlig at Oslo politidistrikt opplyser om hvilke dommere som har vært inne i saken under etterforskningen når de oversender saker til domstolen. Dette ble ikke gjort i dette tilfellet. Årsaken skal være at beslaget i 2007 ble foretatt av Økokrim i en annen sak, mens den pågående straffesaken går i Oslo politidistrikt.

Tingretten berammer nå saken for ny behandling 15. september, skriver Oslo tingrett i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere