RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inkasso-baronen Rønes

Sist oppdatert:
Eksmegler og investor Mikal Lade Rønes er anmeldt for grovt bedrageri av 15 millioner kroner. Han har også en flom av inkassosaker mot seg
Mikal Lade Rønes har brukt store pengesummer på hus, biler og flott livsstil. I kjølvannet av en uoversiktlig selskapsmasse ligger en flom av inkassosaker. Det skriver Agderposten.

iMarkedet.no har tidligere skrevet at tidligere rederipresident og stortingsrepresentant Per Sævik som har anmeldt den tidligere megleren i Orion Securities og AGB Sundal Collier for grovt bedrageri av 15 millioner kroner.

Bedrageriet knyttes til disposisjoner i selskapet Flatskjermer as, som drives av Rønes. Det er familieselskapet til Sævik, Havila as, som har levert inn anmeldelsen.

En gjennomgang Agderposten har gjort, viser at Rønes fem hovedselskaper har ikke mindre enn 14 inkassosaker på seg. Den siste i januar i år. I tillegg til en rekke alvorlige anmerkninger på manglende revisor, styre, eller innlevering av regnskaper.

Et av selskapene har dessuten lånt Rønes penger i strid med aksjeloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere