RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inkassobransjen for kjapp

Sist oppdatert:
Selskaper som driver kredittopplysning, bør ikke bruke opplysninger om omtvistede inkassosaker før en rettskraftig dom. Det mener juridisk leder Jon-Andreas Lange i Forbrukerrådet
- Det ser ut som om deler av inkassobransjen har sviktende rutiner eller personell med mangelfull kunnskap, til å kunne passe på at saker som er omtvistet, ikke blir registrert som inkassosaker, sier juridisk leder Jon-Andreas Lange i Forbrukerrådet til Aftenposten.

Rundt halvparten av henvendelsene Forbrukerrådet får om inkasso, gjelder krav som er omtvistet.

I henhold til konsesjonsbetingelsene slik de nå foreligger, kan registrerte inkassoopplysninger brukes i kredittopplysningen én måned etter at inkassoselskapet har sendt stevning eller begjæring om rettslige skritt i saken.

Forbrukerrådet mener firmaene som gir informasjon om kredittverdighet må være langt sikrere på at opplysningene er riktige enn de er i dag, og peker på at slike opplysninger kan føre til at folk nektes forsikring og boliglån.

- Registerte opplysninger om inkasso bør ikke kunne brukes før det foreligger en rettskraftig dom, mener Lange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere