RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INMA presser på for kjapp Hegnar-løsning

Sist oppdatert:
Den interaktive reklameorganisasjonen INMA oppfordrer alle medlemmene til å bruke Gallups nettmålinger og tar et initiativ for å få på plass en løsning for Hegnar Online.

Propaganda skrev i forrige uke om at INMA-medlem Hegnar.no benytter en annen kilde enn RedMeasure som referanse for sin trafikk.

INMA er en norsk organisasjon for interaktiv reklame som i lang tid har forsøkt å bygge en felles valuta for måling av internetttrafikk. I egenannonser refererer Hegnar Online til annonsesystemet "DART" i stedet for RedMeasure.

Salgssjef Nina Østerhus i Hegnar Online er også medlem av trafikkgruppen i INMA og vil gjerne ha inn tallene i RedMeasure, men mener at det er tekniske problemer som hindrer TNS Gallup å få registrert korrekte tall.

Internett-sjef Dag Andersen hos TNS Gallup tilbakeviser dette og sier det ikke er problemer med nettverktøyet RedMeasure i forhold til måling av trafikken på Hegnar.no.

- Dette er en uproblematisk sak for oss. Vi føler vi kan levere den tekniske løsningen og har hittil ikke opplevd problemer med implementeringen av RedMeasure på et eneste nettsted i Norge, sa han til Propaganda sist uke.

Nå har INMA-leder Terje Gaupseth og trafikkgruppen i organisasjonen hatt møte.

I etterkant er det blitt sendt ut en mail til alle INMA-medlemmene hvor man sterkt oppfordrer dem til å benytte seg av tallene som til enhver tid leveres av det anbefalte verktøyet for trafikkmålinger, det vil si Gallups RedMeasure.

- Vi ønsker klargjøring i forhold til medlemmene våre. Hegnar-saken er ett tilfelle som vi håper løser seg ganske raskt. Vi føler at det blant annet skorter på teknisk kompetanse i forhold til problemstillingene og håper at dette blir gjort noe med. Vårt mål er å få alle medlemmene til å bruke samme verktøy, sier han til Propaganda og viser til medieoppslagene i forrige uke, hvor den ene parten (Gallup) hevder at de ikke har problemer med å måle nettstedet, mens den andre parten (Hegnar Online) mener Gallup ikke greier å få til korrekte trafikktall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere