*Nettavisen* Nyheter.

Inn i Dobbermans rike

Kjell Nordström som Dobberman sto for underholdningen da Skeive filmer åpnet i Oslo fredag. Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen

18 centimeter hæler og en Dobberman med gullamé. Kjell Nordströms chiuauas er blitt en hit.

24.09.10 22:54

(SIDE2:) Da Kjell Nordström, «la ned» designeren Baron von Bulldog, oppsto Dobbermann isteden.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Og da vi stakk innom åpningen av Skeive filmer 2010 fredag kveld, fikk vi hilse på ham og hans chiuauas. For selv om Kjell Nordström er designer, nå under navnet Dobberman, er det performancegruppen Dobermann & The Chiuauas som vi er blitt mest kjent med. Fredag kveld var de hovedattraksjonen da filmfestivalen åpnet.

- En parodi
Gruppa er mer en kommentar til pop- og moteverden enn den er mote i seg selv. Eller kanskje ikke, for Kjell Nordström har definert fashion før.

- Dette er en parodi, sier han selv.

- Baron von Bulldog skulle være trendy og smakfullt. Det vi gjør nå er mer smakløst, humrer han. Performancegruppa oppsto fordi de ville gjøre en parodi på pop og moteverdenen. Men etter første opptreden, kom tilbudet om å gjøre en jobb til, og en til og en til. Den største de har gjort var å være headlinere på Stockholm Pride Festival i år.

- Vi satt på fest og snakket om hvor viktig image egentlig er for musikken. En musiker vil sikkert si at det er musikken, men som stylist vil jeg si at det er imaget, sier Kjell Nordström.

Dobberman and the Chiuauas er skapt av Nordström. Neste mål er at gruppa skaper sin helt egen låt. Til nå har de lånt låter av andre.

Et morsomt prosjekt
- Vi ligger i landet punk, disco og trash. Vi er ikke artister og jeg har ikke sangstemme. Det aller viktigste for oss er at dette er et morsomt prosjekt. Vi blir ikke rike av det, og vi lager jo alt. Så lenge det er gøy, holder vi på, sier Nordström til Side2.

Under åpningsfesten til Skeive filmer inkorporerte også Nordström en hyllest til kunstneren Chris von Steiner som er festivalens kunstner i år. Det er gutta som ligner på The Lost Boys i «Peter Pan».

Og når vi får se den nye kolleksjonen til Dobberman?

- Den kommer når du minst venter det, sier Kjell Nordström.

3750

SE DOBBERMAN & THE CHIUAUAS FRA OSLO FASHION WEEK

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag