Blindern: Mange studenter er bostedsregistrert på foreldrenes hjemstedsadresse gjennom hele studietiden. De belager seg på innboforsikring gjennom foreldre selv om de bor på egen hybel. Ifølge Dine penger er ikke dette alltid like greit.
Enkelte forsikringsselskaper har begrensninger på hvor lenge du kan bo hjemmefra og samtidig bruke foreldrenes innboforsikring. Det korteste tidsrommet er på bare tre måneder. Derfor er det viktig å sjekke ut forsikringen før man reiser på sommerfeire. Selv om fattige studenter ofte ikke har all verden av verdi, kan en tom hybel kan være attraktiv for innbruddstyver.
Hanna Nemchenko har bodd på Sogn studentby i fire år. Hun har imidlertid ingen foreldre i landet da hun kommer fra Ukraina. Nemchenko er ikke bekymret for innbrudd på hybelen, men forsikring har hun.
- Jeg har innboforsikring gjennom Europeiske. Det betaler jeg cirka 1300 kroner i året for, sier hun.
Studenten har ingen fastsatte planer for sommeren, men det kan nok hende hybelen blir stående tom over en periode.
- Selv om jeg bor i første etasje er jeg ikke redd for innbrudd. Men man vet jo aldri hva som kan skje.
For de som er usikre på sin forsikring kan det være lurt å undersøke om du kan bruke dine foreldres innboforsikring før sommerferien setter igang. Er du i tvil om deres innboforsikring har tidsbegrensninger, må du sjekke dette. Husk at om du har meldt flytting til studiestedet, må du uansett skaffe deg din egen innboforsikring.