RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbrudd hos Dyrebeskyttelsen - alle kattene borte

NNBRUDD: Lørdag ble det meldt om innbrudd hos Dyrebeskyttelsen i Harstad. Alle kattene er borte, opplyser politiet. Her er en patrulje på stedet i formiddagstimene.
NNBRUDD: Lørdag ble det meldt om innbrudd hos Dyrebeskyttelsen i Harstad. Alle kattene er borte, opplyser politiet. Her er en patrulje på stedet i formiddagstimene. Foto: Gard L. Michalsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
- Noen har brutt seg inn kun for å slippe kattene ut.

Politiet i Harstad ber om tips etter at det ble oppdaget innbrudd i Dyrebeskyttelsens lokaler i Harstadbotten, skriver Nordlys.

- Alle kattene er borte, skriver operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiet var like etter klokken 10 på vei til stedet. De ber om tips på telefon 02800. Totalt 13 katter forsvant etter innbrudet.

Knuste ruter

I 10.30-tiden lørdag snakket Nordlys med lederen for Dyrebeskyttelsen i Harstad, Inger Helene Rindal Fjelldal. Hun hadde selv akkurat blitt informert om innbruddet og var på vei til stedet.

Politiet fikk meldinge klokken 10.06 og sendte en patrulje til lokalene, opplyser Randi Fredly, operasjonsleder i Midtre Hålogaland polidistrikt.

Politioverbetjent Per Arne Nygård, innsatsleder på stedet, sier at politiet har sikret spor på stedet og opprettet straffesak for skadeverk og innbrudd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KNUST: Slik så døren til Dyrebeskyttelsens lokaler ut lørdag formiddag.


- Jeg skjønner ikke hensikten med å gjøre noe sånt mot dem som prøver å ta vare på disse dyrene. For de som er rammet av dette, er det alvorlig. Derfor tar vi det også alvorlig, sier Nygård til Nordlys.

Lederen i Dyrebeskyttelsen anslår at så mange som 13 katter er borte som følge av innbruddet.

- Døren var slått opp, vinduer var knust og nettinggjerdene var også åpne. Hensikten her har bare vært å ødelegge for kattene. Hva er vitsen, spør Inger Helene Rindal Fjelldal og fortsetter:

- Dette er hjemløse katter som i utgangspunktet er en engstelige og redde. De klarer seg ikke alene.

Ingen verdisaker borte

Hun forteller at det ikke er noen verdisaker som er borte, kun kattene.

- Noen har kommet hit kun for å åpne nettinggjerdene og slippe kattene ut, sier Fjelldal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEKYMRET: - Dette er hjemløse katter som i utgangspunktet er en engstelige og redde. De klarer seg ikke alene, sier Inger Helene Rindal Fjelldall (til venstre) i Dyrebeskyttelsen. Her sammen med Eva Hanssen.


- Hvilke ord vil du bruke for å beskrive dette?

- Det går ikke an å beskrive det. Det er rett og slett hærverk. Jeg forstår ikke hva hensikten er, disse kattene plager ingen.

Politiet bekrefter at vinduer i lokalet er knust, og ingen verdigjenstander borte.

Les flere saker i Nordlys


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere