*Nettavisen* Nyheter.

Innbrudd i to banker

Foto: Per-Erik Stømner (Glåmdalen)

To banker er blitt raidet i Hedmark. Svensk politi er varslet.

24.03.10 08:39

Det ble begått innbrudd i to banker på Kongsvinger og Skotterud i Hedmark natt til onsdag. Politiet har trolig gjort funn av fluktbilen, og utelukker ikke at tyvene har tatt seg over til Sverige.

- Klokken 03.35 så fikk vi en innbruddsmelding fra SpareBank 1 på Kongsvinger. Det viste seg at det var en knust rute, og vekslingsautomaten var brutt opp. På stedet var det observert en rød Volkswagen Golf med tre personer, hvor av to personer med hettegenser var inne i banken, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Arild Olsen, til Nettavisen.

- Mens politiet drev på stedet fikk vi melding klokken 04.39 om innbruddsalarm som var utløst hos SpareBank 1 på Skotterud, og der viste det seg også å være innbrudd, og vekslingsautomaten var brutt opp, sier Olsen.

Oppdaget brennende bil
Deretter fikk politiet en telefon fra en mann på Magnor klokken 05.06.

- Han hadde våknet av noe knitring og smell, og han så en bil som sto i brann. Det er en Volkswagen Golf, som etter all sannsynlighet kan settes i forbindelse med de to innbruddene i bankene, sier Olsen.

Politiet vet ennå ikke om tyvene kom seg unna med noe pengebeløp, men driver åstedsgranskning på stedet.

Varslet svensk politi
Politiet utelukker ikke at innbruddstyvene har tatt seg over til Sverige, ettersom Magnor ligger i nærheten av svenskegrensen.

- Vi har løpende kontakt med svensk politi, sier Olsen.

- Har dere noe mistanke om at det er et konkret miljø som står bak innbruddene?

- Nei, det er for tidlig å si, sier han.

Etterforsker bredt
Politiet holder foreløpig alle muligheter åpne i jakten på innbruddstyvene, men forteller at de hele tiden har hatt dialog med politiet på svensk side av grensen, melder lokalavisa Glåmdalen.

Hvilken vei tyvene kan ha tatt er så langt ukjent for politiet, men de etterforsker bredt og har mannskaper ute, som er på utkikk etter innbruddstyvene.

Avsperret
Politiet har sperret av begge åstedene og etablert vakthold.

- Vi kommer til å gjennomføre undersøkelser med kriminalteknikere i løpet av dagen. Begge åsteder og bilen skal undersøkes, sier operasjonsleder Arild Olsen til Glåmdalen.

Hva slags utbytte tyvene har fått med seg etter nattens raid er så langt ikke kjent.

Politiet er interessert i observasjoner etter nattens hendelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.