RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbrudd og hærverk i to nye kirker

Foto: Per Eirik Hekkelstrand (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fire hendelser mot kirker i Telemark i løpet av et døgn.

Politiet i Telemark melder mandag ettermiddag at det er kastet stein på vindusruter ved Vår Frues katolske kirke i Porsgrunn, i tillegg til et innbrudd i Stranda kapell i Oklungen i Porsgrunn. Noen gjenstander skal være stjålet i kapellet.

Innbruddet ble oppdaget søndag formiddag, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Totalskadd
Natt til mandag klokka 03.13 fikk politiet i Porsgrunn om brann i Østre kirke. Kirken ble totalskadd i brannen. Litt før klokka sju mandag morgen fikk politiet melding om at det var funnet brente tøystykker, samt at en benk var forsøkt påtent utenfor Borgestad kirke i Skien.

Ingen sammenheng
Politiet ser så langt ikke at det er noen sammenheng mellom disse tilfellene annet enn at det er knyttet til kirker og har skjedd innenfor et avgrenset tidsrom i Grenland.

Undersøkelser
Politiets teknikere og Kripos er nå i gang med innledende undersøkelser på branntomten. Kripos har også med en brannhund som bistår i undersøkelsene for å spore om det er brukt en eventuell brennbar væske på tomten, opplyser Borgen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Østre kirke i Porsgrunn natt til mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere