RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbruddsbølge rammer næringslivet

Oslo (NTB): Stadig flere gullsmeder, urmakere og optikere rammes av innbrudd, viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Hittil i år har erstatningssummene etter innbrudd, samt ran og tyveri fra forretninger og småbedrifter, økt med 27 prosent til 200 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

- Utviklingen bekymrer oss. En så kraftig økning av erstatningssummene viser at de kriminelle får stadig større verdier med seg, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNH.

De såkalte «sjokkbrekkene» hos gullsmeder og urmakere, samt andre forretninger med lett omsettelige varer som sigaretter og eksklusiv kosmetikk, har blitt stadig hyppigere i 2009. I flere tilfeller har tyvene fått med seg verdisaker på opptil en million kroner på et par minutter.

- Det er ingen tvil om at de som står bak disse innbruddene, er svært profesjonelle og at dette er godt organisert, sier Neverdal.

Hun mener det er avgjørende at politiet får ressurser til å etterforske sakene og er svært positiv til politiets aksjon «Operasjon Grenseløs», som omfatter arbeid på tvers av politidistriktene.

- Vi ser at dette virker, og når dette prosjektet nå er utvidet til flere politidistrikter, håper vi det bidrar til at flere gjerningsmenn pågripes, sier Neverdal i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere