RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbyggerne mest fornøyd i små kommuner

Oslo (NTB): En ny undersøkelse viser at innbyggere i små kommuner er de mest fornøyde i landet. Ingen av landets største kommuner er i nærheten av ti-på-topp-listen.

Rundt 100 kommuner har deltatt i borgerundersøkelsen, som er gjennomført av Sentio. Innbyggerne har blitt spurt om å rangere tjenestetilbudet, bostedsforholdene, trygghet, demokrati og organisasjonsforhold, skriver Nationen.

På topp kommer Modalen kommune i i Hordaland. Med bare 370 innbyggere er kraftkommunen Modalen landets nest minste kommune målt i antall innbyggere. På andreplass kommer Rindal kommune i Møre og Romsdal (2.088 innbyggere) og på tredjeplass Fedje kommune i Hordaland (576 innbyggere).

- Små kommuner scorer høyt. Jeg er overhodet ikke dogmatisk motstander av kommunesammenslåinger, men hvor er behovet for sammenslåing? spør ordfører Ola T. Heggem (Sp) i Rindal kommune, som endte på andreplass i undersøkelsen, men som tidligere har blitt kåret til beste bostedskommune i Levekårsundersøkelsen i 2005.

Største kommune blant de ti øverste er Selbu, med 4.042 innbyggere.

Bare i spørsmålet om bostedsforhold dukket en av landets største kommuner opp, Trondheim ble kåret best i den ene kategorien, men nådde ikke opp sammenlagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere