RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash News (Splash News)

Inneholder 20.000 kalorier

Sist oppdatert:
Hmburgeren veier 95,5 kilo, men er ennå ikke verdens største.

(SIDE2:) Den gigantiske hamburgeren er blitt laget på en restaurant i Sydnet, Australia.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Her er oppskriften
Restauranteier Joe El-Ajouz har brukt tre måneder på å planlegge når og hvordan han skulle lage hamburgeren, skriver SplashNews. Navnet på retten er «Joe Burger».

Da det var klart for å smelle sammen hamburgeren, tok det hele 24 timer å lage den. Fire menn måtte til for å snu kjøttet rundt. Ingrediensene inkluderer blant annet 120 egg, 16 tomater, 120 osteskiver, to kilo salat og 21 kilo brød.

Til sammen huser hamburgeren 20.000 kalorier.

Verdens største?
Tross sin gigantiske størrelse, er ikke «Joe Burger» verdens største hamburger - ennå. For å kvalifiseres til tittelen i Guinnes Rekordbok må matretten stå på restaurantens meny i 12 måneder, skriver Telegraph .

Men eierne er sikre på at de skal klare å ta verdens største hamburger-tittelen. De begrunner dette med at det vil koste en kunde cirka 7000 kroner å kjøpe hamburgeren, i tillegg må man bestille den i lang tid i forveien - og ingen vil klare å spise den opp uansett.

Kona til Joe El-Ajouz sier at de anslår at det kreves 100 mann å klare å spise middagsretten. Hun forteller også at det tok dem 12 timer å steke kjøttet.

- Vi måtte bare håpe på at kjøttet ble godt nok stekt. Vi stekte det i 12 timer, og det måtte fire mann til for å klare å snu den.

Den tidligere verdensrekorden når det gjelder gigantisk hamburger, ligger på 84 kilo. Hamburgeren ble laget i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere