RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Meget tilfredsstillende" for kongen

Sist oppdatert:
Kong Haralds situasjon karakteriseres mandag som meget tilfredsstillende.

Hans utvikling er meget tilfredsstillende, men han kommer til å bli på sykehuset noen dager inn i denne uken. Det opplyser Slottets informasjonssjef, Wenche Rasch, til NTB.

Legene på Rikshospitalet uttaler etter mandagens visittrunde at kongen er i god bedring.

Kong Harald ble lørdag lagt inn på sykehuset til behandling for en urinveisinfeksjon.

Ikke uvanlig
Kong Harald ble 8. desember operert på Rikshospitalet for kreft i urinblæren, og han har fått ny urinblære. Etter operasjonen ble det opplyst at kreften ikke hadde spredt seg. 19. desember ble kongen skrevet ut av Rikshospitalet, og han feiret jul og nyttår på Kongsseteren.

Det er ikke uvanlig at pasienter som har gjennomgått operasjoner i urinveien får slike infeksjoner, og fra Slottet er det påpekt at det ikke er noe dramatisk i situasjonen at dette har oppstått.

Kongen får fortløpende behandling for infeksjonen, og han blir tatt hånd om av de samme legene som behandlet ham da han gjennomgikk operasjonen.

Smerter og feber
Informasjonssjef Wenche Rasch opplyste til NTB sist lørdag at kongen de siste dagene hadde hatt feber og ikke følt seg vel.

Urinveisinfeksjon behandles oftest med sulfatpreparater eller antibiotika. I tillegg må pasienten drikke mye.

I sjeldne tilfeller kan urinveisinfeksjon føre til nyrebekkenbetennelse. Det kjennetegnes blant annet ved smerter i ryggen, feber og kvalme, opplyser kongens lege, overlege Trygve Talseth, ved urologisk avdeling på Rikshospitalet i et tidligere intervju med Helsenytt for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere