RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

=Oslo-profil Christer Modin er død


GÅTT BORT: Gateselger Christer Modin er død.
GÅTT BORT: Gateselger Christer Modin er død. (Erlik Oslo)
Sist oppdatert:
Christer Modin - en kjent =Oslo-selger og barista på =Kaffe, er død.

Det er Erlik Oslos egen redaksjon som forteller om Modins bortgang.

Delingen på Erliks FB-side hadde på to timer tirsdag formiddag fått 3400 reaksjoner, 1300 kommentarer og 345 delinger.

- Christer var den første av =Oslo-selgerne jeg ble skikkelig kjent med. Han var også den jeg har krangla mest med, i de syv åra som er gått. Christer hadde jobba som gatemagasinselger siden første dag =Oslo åpna dørene i 2005, skriver miljøarbeider Even Skyrud på erlik.no.

- Vil huske ham hele livet

I 2010 intervjuet Modin Kong Harald. Et intervju som senere ble en del av teaterstykke =Oslo som ble oppført på Det Norske Teatret. Under premieren var Modin blant kongens spesielt inviterte gjester.

I 2013 deltok Modin i tv-programmet Prøv mitt liv sammen med Per Sandberg.

SAMBOERE: Christer Medin og Per Sandberg var samboere i fire dager i forbindelse med TV 2-serien Prøv mitt liv.

- Dette var utrolig trist. Christer er blant de menneskene jeg vil huske hele livet. Jeg møtte ham med jevne mellomrom og han var jo en evig optimist. At mennesker som har vært så langt nede, likevel kan ha tro og håp. Det burde flere ta med seg, sier Sandberg.

Han var ikke enig med meg politisk, men vi hadde gode diskusjoner

- Han eide rommet

Han bodde sammen med Christer i fire dager i forbindelse med tv-innspillingen i 2013. Etter det møttes de med ujevne mellomrom.

- Han var intelligent og svært engasjert i politikk. Han var ikke enig med meg politisk, men vi hadde gode diskusjoner. Han lærte meg at mange rusmisbrukere er svært oppegående mennesker som har havnet i et uføre. Hadde ikke Christer blitt narkoman, så ville han nok hatt en god posisjon i samfunnet, sier Sandberg.

I 2013 var han også med i Debatten på NRK. Miljøarbeider Even Skyrud var med ham under debatten og husker det svært godt.

- Han eide rommet, rett og slett. Ikke det at han ble en annen, men han tilpasset personligheten sin til formatet. Jeg tror ikke mange i publikum husker mye av budskapet til Jonas Gahr Støre, Bent Høie eller noen av de andre politikerne på scenen, men jeg er sikker på at de husker Christer, minnes Skyrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere