RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 10-15 barn misbrukt på barnehjem

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
10 til 15 personer hevder seg utsatt for mishandling og seksuelle overgrep mens de bodde på barnehjem på Finnsnes.

– Dette er personer som har henvendt seg til oss i løpet av de siste to årene. Noen av dem bor sørpå, andre bor i nord. Felles er at de forteller om seksuelt misbruk og mishandling de i sin tid ble utsatt for på hjemmet, og de psykiske skadevirkningene de har hatt av dette, sier generalsekretær Ola Ødegaard i Stiftelsen Rettferd for taperne til avisen Nordlys.

Institusjonen som overgrepene knyttes til er det gamle barnehjemmet til Metodistkirken på Finnsnes. Ødegaard mener det er typisk at de verste overgrepene har funnet sted i kristne organisasjoner.

– De var generelt mye hardere på labben i de religiøse barnehjemmene enn ellers. Der hersket Guds straffedom og de begikk overgrep i Guds navn, påstår Ødegaard.

De påståtte overgrepene skal ha foregått i etterkrigstida, fra 1950 til begynnelsen av 70-tallet. Barnehjemmet ble lagt ned i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere