*Nettavisen* Nyheter.

- 11 år er for mye

Forsvarsadvokaten til den drapstiltalte 17-åringen mener aktors straffepåstand er for streng.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien la i dag ned påstand om 11 års fengsel for 17-åringen som er tiltalt for drapet på Ingrid-Elisabeth Berg (16). Forsvarsadvokat Øyvind Gunnar Helgevold mener aktor er for streng i denne saken:

- Vi hadde forventet mer strafferabatt på grunn av flere forhold. Min klient erkjente drapet etter kun fire timer, noe som må være norgesrekord. Han er også ung og lider av ADHD, sier Helgevold til TV2 Nettavisen.

Forsvarsadvokaten mener aktor ikke har tatt nok hensyn til disse forholdene i straffepåstanden.

- For høy
- Min klient er ikke urettferdig behandlet, men vi syns straffenivået aktor legger opp til er for høyt. Hvis du ser på Baneheia-drapet, nektet den ene tiltalte for forholdet i fire uker før han tilsto, og fikk da to års strafferabatt for tilståelsen. Det mangler litt konsekvens og harmoni i straffepåstandene, sier Helgevold.

I retten kom det frem at politiet ville at tiltalen skulle lyde overlagt drap, som har en 21 års strafferamme. Påtalemyndigheten derimot kom i dag frem til en påstand om forsettlig drap, som har en strafferamme på 15 år. Årsaken til at aktor ba om mindre enn maksimalstraffen, er tiltaltes unge alder.

Mye følelser
Helgevold vil ikke kommentere hvordan hans klient personlig takler saken, men innrømmer at det har vært mye følelser i sving.

- Det har vært en tøff sak for alle parter, med mye sterke følelser. I går var det til og med en meddommer som begynte å gråte i retten, sier Helgevold.

Dom faller i Sandnes tingrett neste onsdag, og det blir da klart om dommerne følger aktors påstand. Helgevold vil ikke spekulere i hva som blir resultatet, men sier at en anke ikke er utenkelig.

- Hvis straffen står på 15 år, ligger det nok en anke i lufta, sier Helgevold.

Familien til drepte Ingrid-Elisabeth Berg vil ikke kommentere saken på dette tidspunkt.

- Familien avventer dommen, og inntil da vil de ikke kommentere straffepåstanden eller saken generelt, sier bistandsadvokat Gyrid Holmen til TV2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.