- 13-åring voldtatt i Sandefjord

En 13-årig jente skal ha blitt voldtatt i Sandefjord like før helga. Politiet setter alle mulige ressurser inn i jakten på den mulige voldtektsmannen.

13.01.04 10:46

- Jenta ble overfalt på vei hjem fra et ungdomslokale i Sandefjord, og skal deretter ha blitt voldtatt, sier politiinspektør Steinar Kaasa ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og saken har høyeste prioritet. Store politiressurser deltar i jakten på den mulige voldtektsforbryteren i Sandefjord.

Ukjent, ung mann
Den angivelige voldtekten skal ha skjedd torsdag i forrige uke, mellom klokken 20.30 og 21.00. 13-åringen hadde tidligere på kvelden vært på Kariåsen ungdomsklubb, og ble overfalt mens hun gikk alene hjemover langs en vei.

- Hun ble overfalt av en mannsperson, som var mellom 175 og 180 centimeter høy. Han hadde mørkt, kort hår, var litt mørk i huden og er blitt beskrevet som en litt voksen ungdom av jenta. Hun husker ikke hva han hadde på seg, sier Kaasa.

Politiet har ingen mistenkte i saken.

- Vi har ingen indikasjoner på hvem gjerningsmannen kan være, sier politiinspektøren til TV 2 Nettavisen.

Kartlegger ungdom
Samme kveld som overfallet møtte den 13 år gamle jenta opp på politistasjonen i Sandefjord med sine foreldre.

- De opplyste at hun hadde vært utsatt for et forsøk på overgrep, og anmeldte dette. Neste dag kom de tilbake og ga en tilleggsforklaring. Da ble det opplyst at hun hadde blitt voldtatt, forteller Kaasa.

Ifølge Sandefjords Blad er jenta svært preget av hendelsen.

- Vi holder på med å kartlegge hvem som var på ungdomsklubben denne kvelden. Flere er allerede avhørt, og avhørene vil fortsette utover i uka, sier Kaasa.

På ungdomsklubben var det bare ungdomsskoleelever.

Avhengig av tips
Siden de ikke har noen mistenkte i saken, er politiet helt avhengig av tips.

- Vi er avhengig av tips fra publikum for å komme videre, sier Kaasa.

Har du tips i saken? Ring Vestfold politidistrikt på telefonnummer: 33 34 44 00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.