*Nettavisen* Nyheter.

- 16-åring tvunget til sex-salg

Trøndere som har kjøpt sex av en 16 år gammel jente fra Øst-Europa risikerer straffeforfølgelse. Bakmennene kan få opptil 10 års fengsel.

31.01.05 08:10

- Gjennom etterforskningen er det kommet fram opplysninger om at ei jente på 16 år fra Øst-Europa skal ha vært i Trondheim. Vi mener at hun var her som prostituert, sier etterforskningsleder John Anders Øien i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

- Første gang

Dersom politiet klarer å bevise at den 16 år gamle jenta ble utsatt for trafficking, er det ifølge Nye Kripos første gang at så unge jenter er utsatt for trafficking til Norge.

- Det er veldig sjeldent at så unge jenter er involvert, og jeg kan ikke komme på andre saker med så unge mennesker. Alderen gjør selvsagt saken enda mer alvorlig, sier politioverbetjent Geir Svae i Nye Kripos til Adresseavisen.

Trøndere kan bli straffet

Mens det i utgangspunktet ikke er ulovlig å kjøpe sex, er lavalderen for prostitusjon satt til 18 år.

Den som kjøper sex fra en person under 18 år kan ifølge straffelovens paragraf 203 straffes med bøter eller fengsel i inntil to år. Villfarelse med hensyn til alder utelukker ikke straffskyld, og dermed kan trønderske menn som har betalt for å ha sex med den unge jenta bli straffet.

Jentas unge alder kan også føre til at bakmennene, dersom de dømmes for menneskehandel, får inntil ti års fengsel. Sexhandelen skal blant annet ha skjedd i to blokkleiligheter i Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.