- 17. mai-været er helt i det blå

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Et lavtrykk fra Irland vil snart prege værsituasjonen her til lands.

04.05.11 15:25

Mens Sør-Norge har opplevd noen kjølige dager ved innledningen på mai, er det nå utsikter for høyere temperaturer. Den dårlige nyheten er at de kommer med et lavtrykk.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

- Det høytrykket Sør-Norge har nå blir ikke liggende så lenge. Torsdag er det fint, men så kan det komme inn enkelte regnbyger over Østlandet, men det kan likevel gi nokså pent vær. Men det er et lavtrykk som nå ligger og presser på ute i havet vest av Irland. Det vil framover gjøre seg gjeldende. Fra fredag og i løpet av helga vil det gi mer skyet vær, sier meteorolog Camilla Albertsen ved StormGeo til Nettavisen.

Varmere luft
- Det fine med lavtrykket er at det drar meg seg varmere luft, og vi vil nok se temperaturer på 20-tallet mange steder, lyder spådommen.

- Hva slags værutsikter er det for nasjonaldagen, 17. mai?

- Nei, det er for langt fram. 17. mai-været er ennå i det blå. Spør igjen over helgen, svarer Albertsen.

Nedbør i nord
Mens Østlandet akkurat nå har høytrykk, er det et lavtrykk som preget situasjonen i nord og sørover til Stad. Tidlig onsdag falt det snø flere steder.

Lavtrykket som kommer inn mot Norge vil også gi nedbør i nord. Det ventes nedbør flere steder i Nord-Norge torsdag, fredag og lørdag. Utover i neste uke ventes nokså vekslende vær med perioder med nedbør i nord. Men temperaturene vil stige også der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.