RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 200 skoler kan bli nedlagt

Sist oppdatert:
Hele 650 skoler er lagt ned i Norge siden 1986. Nå tror Landslaget for Udelt og Fådelt skole at ytterligere 200 skoler vil bli lagt ned før jul.

Rådgiver Torodd Fagerheim i Landslaget for Udelt og Fådelt skole (LUFS) sier til Dagsavisen at han hver dag får meldinger om to til tre skoler som trues av nedleggelse.

Siden 1986 er det lagt ned 650 skoler i Norge. De siste årene har drøyt hundre skoler vært truet av nedleggelse, mens rundt 40 faktisk blir lagt ned. Grunnen til at LUFS tror det vil bli flere i år, skyldes strammere kommuneøkonomi, og at det er lempet på reglene om antallet elever i hver klasse.

Tre skoler i Oslo
I Oslo alene har byrådet foreslått å legge ned tre grunnskoler fra neste høst. Fagerheim mener det er svært belastende for barna ikke å få gå på skole i nærmiljøet.

- Det er mange problemer knyttet til det. De skal ha et trygt og oversiktlig læringsmiljø. Skolen bør av den grunn ligge i nærmiljøet. Læringsarenaen skal være en trygg arena. Kvalitetsutvalget nevner ikke med et ord at nedlegginger er den største trusselen mot kvaliteten i skolen, sier Fagerheim..

- Sparer ikke penger
Han mener at det offentlige ikke sparer penger på å legge ned skoler, pengene blir bare flyttet på ved at store deler at skoleskyssen betales av fylket og staten. Da kan kommunepolitikerne gjøre vedtak om nedleggelse, og slippe unna kostnadene.

Utdanningsdepartementet ønsker ikke å kommentere nedleggelsene av skoler overfor avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere