RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 21 år for Overhalla-drap

Sist oppdatert:
Aktor har lagt ned påstand om 21 år for tiltalte i Overhalla-saken.

Aktor Jan Henrik Dahle har lagt ned påstand om 21 års fengsel for tiltalte Bahadir Mirzaolimov (27) i Namdal tingrett, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Les: Alt om rettssaken

27-åringen er tiltalt for dobbeltdrap. Mirzaolimov har innrømmet drapet på ekskona Anne Grete Vollum , men nekter skyld for drap på sjuåringen Cicilie Watnan Lian og for overgrep mot Vollums datter (10).

- Husker ikke

Gjerningsmannen selv hevder at han har liten eller ingen hukommelse fra drapet.

Både hans egen forklaring og vitneobservasjoner knytter ham direkte til åstedet og drapshandlingene.

Drapet på Anne Grete Vollum er forsøkt forklart ved at hun skal ha nektet Mirzaolimov å få ha noe å gjøre med tvillingbarna hun bar. Tvillingfostrene, som skulle få navnene Markus og Sindre, var fullbårne. Det innbærer at dersom de hadde kommet til verden dagen før drapshandlingene, så ville de overlevd.

- Jeg gledet meg veldig til å bli pappa, sa Bahadir Mirzaolimov i sin forklaring mandag.

Slukte antidepressiva

Bahadir Mirzaolimov forsøkte i følge sin egen forklaring å ta sitt eget liv i løpet av drapshandlingene i bolighuset i Overhalla. Blant annet slukte han en rekke antidepressiva og rispet seg i håndleddet.

Til tross for de uttrykte selvmordstankene og den mentale tilstanden til usbekeren, har de rettspsykiatrisk sakkyndige konkludert med at gjerningsmannen ikke har noen alvorlig, psykisk lidelse.

- Det mest brutale

- Han har på det mest brutale frarøvet to mennerskers rett til å leve. Han har også med sin handling ført til at de to tvillingfostrene ikke fikk muligheten til å komme ut i verden. Han har også fratatt jenta (10) muligheten til å leve et normalt liv, sa aktor i saken Jan H. Dahle i sin prosedyre i retten fredag, melder Adressa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere