*Nettavisen* Nyheter.

- 30 varmegrader i pinsen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Værmeldingen for Sør-Norge kan bli fantastisk.

25.05.09 21:06

- Pinsen blir super! Riktig hærrrrrrrrlig, skal vi tro Eli Kari Gjengedal hos Storm Weather Center.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Vi får nydelig vær i store deler av Sør-Norge i pinsen. Troms og Finnmark må nøye seg med sørvestlig kuling og regn. Ta en tur sørover er mitt tips, for både midtre og sørlige deler av landet kommer til å bade i sol og temperaturene stiger over utrolige 25 grader, sier Gjengedal til Nettavisen.

Stigende temperaturer
For Østlandet og store deler av Sørlandet blir det fram mot fredag gradvis stigende temperaturer. Dette kan toppe seg i løpet av langhelgen. Ifølge meteorolog Roar Teigen, kan gradestokken passere 30 grader søndag.

I dagene som kommer vil det ellers bli mye opphold og perioder med sol, men også mulighet for ettermiddagsbyger.

Solid høytrykk
Til helgen meldes det nå om behagelig varme for alle som oppholder seg sør for Stad og Dovre. Et solid høytrykk bygger seg opp over hele Skandinavia. Mye tyder på at det også blir knallvær i Midt-Norge.

- Pinseværet blir som sagt meget bra, men fra søndag er det økende mulighet for lokale byger på Sør- og Østlandet. Temperaturer trolig over 25 Østafjells og opp mot 25 på Vestlandet. Midt-Norge får også mye pent vær med temperaturer opp i omkring 20-23 grader. Trolig vil værskillet gå en plass i Nordland omkring Saltfjellet, nord for værskillet blir det pålandsvind fra sørvest-vest med vind opp i kuling og lengre perioder med regn og regnbyger, temperaturer omkring 10 grader, sier Teigen til Nettavisen.

Søndag eller mandag ventes høytrykket å forflytte seg litt lenger nordover. Det vil si lengre perioder med sol og temperaturer rundt 15 grader.

Tett i nesa? Sjekk pollenvarselet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.