- 30.000 færre ledige

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Regjeringen reduserer anslagene for arbeidsledige i Norge.

01.05.10 12:45

Under 1. mai-frokosten i samfunnshuset på Tangen i Stange kommune, presenterte statsminister Jens Stoltenberg stolt de ferske ledighetestallene.

Norge har den laveste ledigheten i Europa, og nå avslører regjeringen at anslagene for arbeidsledigheten i 2010, i revidert nasjonalbudsjett er justert ned med 30.000 ledige. Det vil si 1.25 prosentpoeng fra tilsvarende tall i 2009. Tallene legges fram tirsdag 11. mai.

- Dette viser at tiltakene våre har virket, sier Stoltenberg til TV 2.

Statsministeren poengterer at dette er under gjennomsnittet for de siste 20 årene, og langt under gjennomsnittet i internasjonal sammenheng.

Under møtet i Tangen var også tidligere Ap-statsminister Odvar Nordli. I den anledning benyttet Stoltenberg Nordlis målsetning fra 70-tallet om at Norge skulle «være en øy av full sysselsetting i et hav av arbeidsledighet.»

Ut i fra hvordan situasjonen er i våre naboland, mente statsministeren dagens realiteter på mange måter lignet den Nordli stod overfor i sin tid som statsminister.

Fra Tangen får turen til Lillehammer og Hamar på arbeidernes dag, hvor statsministeren er hovedtaler.

I talene er arbeid til alle og et anstendig arbeidsliv hovedtema, heter det i en melding fra Arbeiderpartiet.

- Til tross for en betydelig innsats fra regjeringen og fagbevegelsen er det fortsatt alt for mange eksempler på luselønn, farlige arbeidsplasser og uverdige boforhold. Derfor må vi styrke kampen mot sosial dumping ytterligere, sier Stoltenberg.

Flotte tall til tross, i Trondheim åpnet Gerd-Liv Valla 1. mai-arrangementene med en appell i Vår Frue kirke. Hun rettet sterk kritikk mot regjeringens evne til å bekjempe fattigdomsproblemet i Norge.

- Det må innføres en minstesats på retten folk har til sosialhjelp over hele landet, sa den tidligere LO-lederen. Valla er senere på dagen hovedtaler på Torvet i Trondheim, skriver adressa.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag