RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 38 måneder for UDI-svindler

Sist oppdatert:
Aktor krever tre år og to måneders fengsel for den UDI-ansatte mannen som svindlet arbeidsgiveren for 3,8 millioner kroner.

Mannen overførte pengene til en person i Italia. Pengene skulle ifølge 39-åringens forklaring overføres videre til opposisjonspartiet i Kenya i forbindelse med valget i landet i 2002.

39-åringen har under rettsaken oppgitt at motivet, ved siden av å støtte opposisjonen i landet, også var å ramme arbeidsgiveren. Mannen er tiltalt for grovt underslag.

- Det var payback
- Det var payback. Jeg hatet jobben min. Jeg hadde sittet fem år med registrering og bidrag. Jeg trodde jeg hadde kunnskaper med å bidra til noe annet også, men jeg fikk ikke bidra, sa 39-åringen i retten denne uken. 39-åringen er norsk statsborger men kommer opprinnelig fra Kenya.

I Oslo tingrett nektet mannen straffskyld. Han hevder at intensjonen bare var å overføre 5200 euro til Italia, ikke 520.000 euro som var tilfelle.

Krever 1,3 millioner
39-åringen risikerer en streng straff.

- Vi har lagt ned påstand om tre år og to måneders fengsel, samt erstatning på 1,3 millioner kroner. Pengene tilsvarer det beløpet som ikke har kommet til rette, sier aktor i saken, politiadvokat Anna Haugmoen Karlsen i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Karlsen har de resterende 2,5 millionene kommet til rette takket være samarbeid med politiet i Italia. Flere av pengene ble sporet til Kenya, mens noe ble funnet i Italia.

Mannen jobbet som førstekonsulent i UDI da overføringen fant sted i oktober 2002. 39-åringen er i dag avskjediget fra jobben.

Politiadvokat Karlsen i Økokrim opplyser til TV 2 Nettavisen at en dom i saken er ventet i løpet av neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere