RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 400 kroner i måneden er nok

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
En hundrelapp i uka er nok å leve for så lenge asylsøkerne har mat og tak over hodet, mener kommunikasjonsdirektør i UDI, Geir Løndal.

1. november ble månedslønnen for asylsøkere i mottak senket fra 1100 kroner til 400 kroner. Lensmannen i Våler frykter at asylsøkerne på mottaket i kommunen skal begynne å stjele når de ikke lenger har råd til røyk og andre varer.

UDI mener 400 kroner holder.

- Dette blir ren spekulasjon. Det er bare noen dager siden endringen trådte i kraft, og man må jo se på erfaringene over tid før man kan komme med slike konklusjoner, sier Geir Løndal, kommunikasjonsrådgiver i UDI til NRK.

Månedslønnen skal dekke asylsøkernes mest prekære behov. Selv om barberblader alene koster nærmere 100 kroner, mener Løndal det er nok med en hundrelapp i uka.

- De bor under tak, nøktern standard riktig nok, men mer enn bra nok. Det å være i et mottak skal ikke være lukurativt, så man skal ikke ha mer enn nødvendig, sier han.

Løndal mener asylsøkere har en helt annen forventning til levestandard enn nordmenn, og at man ikke kan sammenlikne nordmenns forbruksbehov med en asylsøkers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere