RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

- 4.500 lærer bare om Adam og Eva

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Trond Giske vil ta statsstøtten fra skoler som lærer elevene at vi stammer fra Adam og Eva.

Ap stempler skolene som «kristenkonservative» og «lukkede sektorskoler». Årsaken er at disse skolene sannsynligvis underviser i tråd med skapelsesberetningen, og ikke i tråd med utviklingslæren som sier at mennesker og aper har felles forfedre, skriver Dagsavisen.

Trond Giske vil stramme inn på regelverket. Han vil ta statsstøtten fra skoler som ikke holder seg til læreplanen.

- Jeg vil fjerne unntaksbestemmelsen, i den betydning at det ikke skal være mulig å utelate undervisningen i læreplanene, sier Giske til Dagsavisen.

Arbeiderpartiet har skiftet syn i denne saken. Der var regjeringen Jagland (Ap) som i 1997 åpnet opp for at skoler kunne få fritak for læreplanen. Giske mener det nå er blitt altfor mange kristne friskoler som presenterer sitt syn som det eneste riktige.

Giske mener dagens borgerlige regjering er årsaken til at det er blitt så mange flere elever på de kristne friskolene, og spesielt på skoler som står for en bokstavtro tolkning av Bibelen.

Han mener det er et paradoks å snakke om kunnskapsskole når man ikke greier å gi elevene grunnleggende naturfagundervisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere