*Nettavisen* Nyheter.

- 500 skader etter flommen

Foto: Per Inge Aagaard (TV 2 Nyhetene)

Finansnæringens Hovedorganisasjon regner med over 500 skader etter storflommen i Trøndelag. Regningen kan ende på 125 millioner kroner.

09.02.06 19:32

Takseringsarbeidet etter flommen i Trøndelag er kommet godt i gang. Antallet skader er nå oppe i totalt 480, men Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) tror tallet vil ende over 500.

- Antall skader vil sannsynligvis komme til å overstige 500, og i øyeblikket kan det se ut som erstatningene kan ende på et sted mellom 75 og 125 millioner kroner, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i FNH ifølge organisasjonens nettside. Anslagene er fortsatt usikre.

Ifølge FNH er det mange svært store enkeltskader. Haakonsen anslår at gjennomsnittsskaden vil ende på minst 150.000 kroner, kanskje 200.000.

Koordineringsfasen er gjennomført og 17 takstfolk er nå i gang med å taksere flomskadene.

Arbeidet tar tid fordi takseringsfolkene ofte må vente til vannet har trukket seg tilbake og saneringsfirmaet har fjernet slam.

Fortsatt er det skadde bygninger som ligger slik til at eier ikke har vært i stand til å komme seg fram til dem. Hovedtyngden av de skadelidte kan vente å få besøk av takstmann i løpet av en snau måned, melder FNH.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag