RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Advokat sex-utnyttet klient

Sist oppdatert:
En profilert advokat i Bergen er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å ha sex med en klient.

(iBergen.no) Den påståtte seksuelle omgangen skal ha funnet sted på mannens kontor denne uken. Politijurist Trond Eide bekrefter siktelsen.

- Det stemmer at vi har mottatt en anmeldelse mot en advokat i Bergen. Han er siktet etter straffelovens paragraf 193, sier Eide til iBergen.no.

Ransaking på kontor
Lovbestemmelsen omfatter misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang. Den fornærmede kvinnen er en klient av strafferetts-advokaten.

Etter anmeldelsen har politiet gått til ransaking av mannens kontor, for å sikre eventuelle spor som kan underbygge kvinnens påstander.

- Saken er under etterforskning og jeg vil ikke gå inn i detaljene omkring dette, sier Eide.

Kan få fengsel
Mannen har egen advokatpraksis i Bergen. Han har både håndtert forretningssaker og straffesaker, noe som har gjort ham til et kjent navn.

Om den påståtte sexskandalen vil få konsekvenser for hans advokatbevilling er uvisst, men tvilsomt. Derimot kan den føre til en ubetinget fengselsstraff, dersom det viser seg at politiets opplysninger stemmer. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Verken han eller den fornærmede kvinnen har svart på iBergen.nos henvendelser torsdag.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere