RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Advokater sendte milliarder til skatteparadis

Sist oppdatert:
Seks advokatfirmaer skal de siste årene ha hjulpet med å flytte 7,5 milliarder kroner.

Skatt øst har oppdaget at landets fremste advokater de siste årene har transportert flere milliarder til og fra skatteparadis. Seks anerkjente advokatfirmaer er den største kanalen til og fra land med lav skatt og streng konfidensialitet, skriver Dagens Næringsliv.

De seks advokatfirmaene har vært i transaksjoner for til sammen 7,5 milliarder kroner. 5,7 milliarder fra skatteparadiser til Norge og 1,2 milliarder kroner til skatteparadiser fra Norge. Funnene kom helt uventet og overraskende på skattegranskerne.

- Vi ble veldig overrasket. Dette var jo i utgangspunktet ingen kontroll av advokater spesielt, vi foretok kun en kontroll i valutaregisteret for å se hvor mye penger som går inn og ut av landet. Så analyserte vi dette ned til beløp til og fra skatteparadiser og gjennomstrømningsland, og oppdaget at det var store advokatfirmaer som samlet sett sto for de største transaksjonene, sier Monica Sivertsen, seksjonssjef i Skatt øst, til avisen

Skatt øst varslet bokettersyn hos advokatene, men granskningen stoppet opp. Advokatene mener transaksjonene er gjort på vegne av klienter, og at opplysningene derfor er taushetsbelagt.

Pålegget fra Skatt øst ble klaget inn for Skattedirektoratet, og det kom til at firmaene må gi ut opplysninger. For å verne om advokatenes taushetsplikt har ett av advokatfirmaene har saksøkt Skattedirektoratet.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere