- Ahus er ute av kontroll

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Om tre uker får de ansvaret for 160.000 pasienter, men fortsatt mangler de leger og sykepleiere.

07.12.10 12:25

Den 3. januar 2011 overtar Akershus Universitetssykehus (Ahus) ansvaret for 160.000 innbyggere i Follo og i Oslo-bydelen Alna.

Men fremdeles mangler sykehuset overleger og intensivsykepleiere. Dette kan bety utsatte operasjoner og lengre ventelister, skriver Aftenposten tirsdag.

- Hun har ikke kontroll
Dette får Frps helsepolitiske talsmann, Per Arne Olsen, til å reagere.

- For meg virker det som helseministeren har gjennomført en elendig prosess. Hun har ikke kontroll i det hele tatt, sier Olsen.

Han frykter at pasientene kan bli rammet hardt.

- Vi kommer til å se avlysninger av operasjoner og økte ventetider. Eller det som enda verre er, sier Frp-politikeren.

- Handlingslammelse
Olsen går langt i kritikken av helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Vi har prøvd å få helseministeren til å innse at hun må ta styring, men hun har toet sine hender. Hun utøver ren handlingslammelse.

- Du kan ikke som helseminister sitte stille og se på at en prosess som omfatter helsetilbudet til 160.000 mennesker går i grøfta, sier Olsen.

Han mener helseministeren nå må redegjøre for situasjonen.

- Helseministeren må informere Stortinget om prosessen, og de konsekvensene dette kaoset vil medføre for pasienter og ansatte i regionen, sier han.

Må se til utlandet
Sykehuset må nå se til utlandet for å finne ansatte.

- Å skaffe overleger er det kritiske nå. En del av disse stillingene er vanskelige å rekruttere over hele landet, så vi går nå bredere ut både i Norge og utenfor landets grenser for å få de legene vi har behov for. Det er viktig å få disse på plass så raskt som mulig, understreker HR-direktør Jan Inge Pettersen ved Ahus til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.