*Nettavisen* Nyheter.

- Aldeles forferdelig

- Linda Henriksens familie har hatt det aldeles forferdelig den siste uken, sier bistandsadvokat Tor Haver.

13.01.07 18:43

(iOslo.no) Søndag kveld omkom Linda Henriksen (31) i en rasulykke i Trondheimsveien. Gesimsen falt ned fra en nedbrent bygård, og Linda ble begravet i stenmassene. Hun døde senere samme kveld av skadene hun ble påført.

Begravelse uten media
For familien har den siste uken vært en ekstrem påkjenning, men gode venner har hjulpet dem. Lørdag sendte de i fellesskap med politiet ut en melding der de ba media holde seg borte fra Lindas bisettelse tirsdag.

- Det har vært en enormt trykk, og de ønsker å ta farvel med Linda på sin egen måte, uten at media er tilstede, sier bistandsadvokat Tor Haver til iOslo.no.

Det er ikke medias oppførsel i saken som fører til denne henstillingen, ifølge advokaten.

- Familien har ikke noe å utsette på medias oppførsel. De har svart på de spørsmål de har fått, og det har ikke vært noen sleivspark. Men i denne tunge tiden har familien et klart ønske om å ta farvel på sin måte, uten media tilstede, sier Haver.

Avventer etterforskning
Familien vil nå avvente etterforskningen av den tragiske hendelsen, for å se hva de skal gjøre videre.

- Vi er i høy grad avhengig av å se hva etterforskningen, der sakkyndige ser på det som har skjedd, bringer. Så nært opp til dødsfallet så har det ikke vært tenkt noe på om man vil søke erstatning fra de ansvarlige. Det er noe vi får ta etter hvert, sier Haver.

- Nå må familien bare bearbeide sorgen, og det vil ta tid, sier han.

Linda hadde vært hjemme i Sandnes kort tid før hun tok turen til Oslo. Familien, som er vant til at Linda oppholdt seg både i Sør-Amerika og Afrika, trodde hun var trygg når hun skulle til hovedstaden.

- Det er klart de har vært mer nervøse, og redde for henne før, sier Haver.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.