- Aldri hørt om fyren

Foto: Arne Lutro / Nettavisen

Miljøet rundt David Toska avviser at informasjonen som 27-åringen kom med var farlig nok til å få ham drept.

Politiet etterforsker nå dødsfallet til en 27 år gammel mann som tidligere i år ga informasjon om Munch- og Nokas-saken til en politimann som hadde infiltrert miljøet. Mannen ble funnet død av en overdose på et hospits i Oslo 3. november.

Torsdag skrev VG om den nye informasjonen som er oversendt til etterforskerne i Stavanger. En nå død 27 år gammel mann har i samtaler med politimannen fortalt at:

Informasjonen
David Toska bestilte Munch-ranet.

Avdøde var tredjemann som var med på Munch-ranet.

Alf Henrik Christensen og Ikmet Kodzadziku er uskyldige i Nokas-ranet.

Petter Tharaldsen kjørte fluktbilen under Munch-ranet.

Nokas-utbyttet er voktet av én person som nå sitter inne.

Politiet bekrefter
Torsdag informerte politiet i Oslo om at de mener å kunne bevise at 27-åringen var med på Munch-ranet. Politiet bekrefter også at informasjonen som har fremkommet gjennom politioperasjonen, er oversendt til Stavanger i forbindelse med Nokas-saken.

Nettavisen kjenner til at 27-åringen ikke har vært noen sentral person i miljøet som ble etterforsket etter Nokas-ranet. Dette bekrefter også en av Toskas nære venner.

- Ikke sensitivt
- Jeg har aldri hørt om fyren, sier vennen som er sentral i miljøet rundt Toska, til Nettavisen. Vennen karakteriserer også informasjonen om Nokas-saken som gammelt nytt.

- Dette er jo ikke noe sensitiv informasjon som har ført til pågripelser. Det høres ut som hear say som han kan ha plukket opp i fengsel eller gjennom venner, sier vennen til Nettavisen.

Han har ingen tro på at noen skal ha blitt tatt av dage for denne typen informasjon.

David Toskas angivelige tilknytning til Munch-saken har vært kjent siden ranet skjedde i august 2004. Toska har aldri vært siktet for å være involvert i ranet, men var sentral da maleriene kom til rette. Når det gjelder Christensen og Kodzadziku har det også blitt spekulert i om de er uskyldige. Det finnes ingen tekniske bevis som knytter disse to til handlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.