RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri narkorazzia i TV 2

TV 2 går hardt ut mot Dagbladets oppslag om den påståtte narkorazziaen i fjernsynskanalens hovedkvarter i Bergen. - Dagbladet har ikke dekning for sin sak, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2.

Dagbladet.no skrev fredag at politiet gjennomførte en narkorazzia i TV 2s lokaler i Bergen i desember i fjor.

- Det er for meg fullstendig uforståelig hvordan Dagladet kan påstå noe slikt. Det har aldri vært noe i nærheten av en narkorazzia hos oss, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland.

- Sterkt overdramatisert
I desember 2003 ble en TV 2-medarbeider arrestert i en narkotikasak. I den forbindelse ble politiet sluppet inn på TV 2-huset med en ransakingsordre. At dette var en narkorazzia, er imidlertid svært overdrevet, ifølge TV2s informasjonssjef Geir Mikalsen.

- Politiet ble sluppet inn og fikk besiktige arbeidsplassen til den aktuelle personen. De løftet ikke på et eneste papirark, og forlot stedet nøyaktig slik det var da de kom, sier Mikalsen til TV 2 Nettavisen.

Han synes også det er rart at Dagbladet trekker en ett år gammel sak på denne måten.

- Denne saken er sterkt overdramatisert fra Dagbladets side. De har overhodet ikke dekning for sin sak, sier Mikalsen.

Sjekket med advokat
Ifølge Kjell Øvre Helland var heller ikke politiets ransakingsordre som den skulle.

- Etter å ha sjekket med vår advokat fant vi ut at ransakingsordren ikke var formelt riktig. Vi bestemte oss for å be politiet om å gå, men da hadde de allerede forlatt bygningen, sier han.

- Ikke tiltalt for narkokrim
I artikkelen til Dagbladets nettutgave hevdes det også at TV 2-medarbeideren nå står tiltalt for grov narkotikakriminalitet.

Dette stemmer heller ikke, ifølge TV 2. Det er hovedmannen i saken som står overfor denne tiltalen, ikke den ansatte i TV 2.

Årsaken til at denne saken har dukket opp i mediene nå, er at advokaten til den TV 2-ansatte har anmeldt politiadvokaten i Bergen til SEFO. Bakgrunnen er at det kreves særskilt beslutning fra statsadvokaten ved ransaking av redaksjonslokaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere