RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri SAS igjen

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Mange timers ventetid, oppgitte kunder og manglende informasjon. Man skulle tro streiken kom som en overraskelse på SAS.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg skal aldri bruke SAS igjen før langt inn i fremtiden, sier Tobias Lund med et oppriktig sukk.

I hånden har han pass og billetter til seg selv og sine 10 kollegaer. Over hundre mennesker står foran han i kø, selv om han var på plass på Gardermoen klokken 06.45 torsdag morgen.


Køene var lange foram SASs informasjonsskranke i avgangshallen torsdag morgen. Oppgitte passasjerer kunne ikke gjøre annet enn å utveksle oppgitte blikk og gjøre sitt beste for å ikke eksplodere mot de SAS ansatte kledd i gule vester som trålet køen med informasjon.

Skal man booke om er det ingen bønn. Da må man vente.

Det var hovedsakelig reisende til utlandet som stod i kø. Alle andre ser ut til klokelig å holde seg hjemme.

Men til tross for at flere ruter til utlandet skal gå, er det likevel ingen enkel sak å holde tritt med masssene.

Frem til klokken 08 fungerte ikke de automatiske innsjekkingssystemene for SAS og samtlige utenlandsreisende ble nødt til å stille seg i kø foran innsjekkingen. Slikt blir det kø av.

- Informasjonsproblem
- Vi hørte på radioen at streiken i utgangspunktet kun gjaldt innenlandsfly. SAS har definitivt et informasjonsproblem, sier Tobias Lund og sukker dypt.

Kollega Tom Christiansen er enig.

- Vi har sjekket med alle de andre flyselskapene om det går andre fly til Amsterdam. Nå må vi bare vente på SAS så vi kan booke om. Man skulle jo tro at de ikke visste at det var fare for streik. De har jo ikke tatt noen forholdsregler, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Stor forståelse
Men ikke alle er like oppgitte som de to mennene fra lysbransjen på vei til møter i Nederland. Bodil Hungnes skal til landstedet sitt i Frankrike. Hun har god tid og er godt forberedt.

- Jeg har med meg masse bøker og vann. Jeg har også gode sko i håndbagasjen, dersom jeg blir nødt til å stå i kø lenge, sier hun med et smil.

Hun har stor forståelse for de SAS-ansatte, til tross for at hun selv blir skadelidende.

- Jeg blir jo frustrert. Men jeg var jo forberedt på at dette kunne skje. Det er slik det er i et demokrati og det er denne sjansen de SAS-ansatte har til å få bedre vilkår, sier Hungnes til TV 2 Nettavisen.

- Det jeg er mest bekymret for er om jeg får med meg putene og gardinene mine som jeg skal ha i huset mitt i Frankrike, sier avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere