*Nettavisen* Nyheter.

- Ålesund-brannen var påsatt

Foto: scanpix

Politiet tror nå at brannen i Ålesund natt til torsdag var påsatt.

11.09.08 15:30

Politiet er ennå ikke helt ferdige med det tekniske arbeidet.

- Vi vet ikke helt hva årsaken er, men vi heller til at den er påsatt. Vi er ikke helt ferdige med det tekniske arbeidet, så vi er ikke helt sikre. Men det er en del faktorer som tyder på at den er påsatt, sier leder for etterforskningsavdelingen Arne Frøland ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge tv2nyhetene.no, så skal det ha vært bråk i leiligheten før brannen startet. Politiet har ikke bekreftet dette.

Politiet i Ålesund ba torsdag også om bistand fra Kripos. De ønsker ikke å gå ut med så mange detaljer foreløpig, men de skal ha en formening om hvem som står bak ildspåsettelsen. Så langt er ingen pågrepet.

Ikke livstruende
Mannen som ble fraktet til sykehus skal ikke være livstruende skadd, og politiet vet fremdeles ikke om han ble skadet i brannen.

- Vi vet ikke hvordan han er påført skader. Vi jobber med å innhente informasjon. Vi avhører de som bodde i leiligheten, og skal selvfølgelig snakke med ham, sier Frøland.

Politiet tror ikke at den skadde mannen er den som har tent på bygården.

Usikkert
Frøland vet ikke hvor lang tid det vil ta før de evakuerte kan vende tilbake til leilighetene sine.

- Det tar nok en stund, men bygget er ikke ubeboelig. I første rekke er det leiligheten det brant i og i kjelleretasjen som er skadd, sier Frøland.

Ifølge Sunnmørsposten var det et svensk ektepar på 33 og 28 år som bodde i leiligheten. Flere av beboerne i huset er utenlandske gjestearbeidere, i all hovedsak fra Polen og Sverige.

Det var klokka 01.53 at politiets operasjonssentral loggførte meldingen om brann i Gjerdegata 5 i Ålesund sentrum. Den ble oppdaget av en politipatrulje som tilfeldigvis var i området.

Brannen startet i en leilighet i 1. etasje.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag