RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ali ble diskriminert

Foto: Caroline Drefvelin
Sist oppdatert:
Ali Farah ble utsatt for rasisme da han ikke fikk hjelp i Sofienbergparken i august i fjor.

(iOslo.no) Det mener Likestillings- og diskrimineringsombudet, som la fram sin uttalelse i Ali-saken på en pressekonferanse torsdag.

Ombudet har konkludert med at sjåførene opptrådte diskriminerende da hodeskadde Ali Farah ble nektet behandling i Sofienbergparken 6. august i fjor. I sin rapport gir Likestillings- og diskrimineringsombudet ambulansesjåførene sterk kritikk.

- Bagatelliserte skaden
- Ambulansepersonalet var forutinntatte til Sofienbergparken, og bagatelliserte situasjonen og skaden, sa fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo.

- De handlet i strid med diskrimineringslovens paragraf 4, og forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet eller hudfarge, da vedkommende med somalisk bakgrunn ikke fikk den helsehjelpen han hadde behov for, heter det i uttalelsen.

Krever endringer
Grimsmo var ikke nådig i sin karakteristikk av Ullevål universitetssykehus.

- Vi forventer at Ullevål sykehus setter diskriminering på dagsorden, så det ikke skal være en hindring for likeverdige helsetjenester. Problemet er at Ullevål ikke kan se at de diskriminerer, og det vil vi ta tak i, sa hun.

Ombudet har nå varslet at de vil vurdere å granske sykehuset videre.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere