RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle ville kjøpe sex

Sist oppdatert:
Kvinnen (41) måtte gå i gjennomsiktige klær og betjene narkomane kunder.

(iBergen.no) Det var en rystende beretning kvinnen kom med da hun forklarte seg i Bergen tingrett om bordellet hun kom til. Den thaisvenske kvinnen (54) som er tiltalt i saken ga beskjed om at hun måtte selge sex.

- Jeg måtte gå med gjennomsiktige klær. Det første jeg tenkte da jeg kom inn i boligen, var at dette er et bordell, fortalte hun i retten.

Debuterte som prostituert
Kvinnen ble deretter skubbet inn på et rom i leiligheten. Hun ble fortalt at hun skulle få jobb som massør, men ingen kom for å kjøpe massasje. Bare sex.

- Jeg måtte vente på kunder, og gjøre slik kunden ville, fortalte kvinnen.

Hun lånte mye penger av broren sin for å komme seg fra Thailand til Skandinavia. Dette ble brukt mot henne - som en trussel.

- Jeg ble helt sjokkert. Jeg sa at jeg ikke ville jobbe på denne måten. Men da sa hun at jeg måtte jo betale gjelden min. Hvis jeg ikke gjorde som jeg ble fortalt, ville hun ringe broren min og fortelle hva jeg holdt på med, fortalte kvinnen.

Prutet på prisen
Kundene var stort sett narkomane og de åtte kvinnene som arbeidet der var utenlandske. Prisen var 1500 kroner i utgangspunktet for et samleie, men bordellet var åpne for pruting.

- Vi kunne gå helt til ned til 600 kroner, dersom kunden ikke hadde så mye penger, fortalte 41-åringen.

300 kroner per kunde måtte kvinnen betale tilbake til bordellets leder som husleie. Hennes første uke som prostituert hadde hun to til tre kunder om dagen. På tre måneder som sex-slave i Oslo tjente hun 30.000 kroner. Halvparten sendte hun til broren for å nedbetale gjelden.

Måtte gjemme seg
Bordellet var betjent 24 timer i døgnet. Midt på natten kunne kunder ringe på døren. Da måtte kvinnene som sov på stuegulvet stå opp og gjemme seg på kjøkkenet, mens en av dem betjente kunden.

41-åringen klaget sin nød til bordell-sjefen, men fånyttes.

- Hun sa jeg var NNs (den tiltalte 54-åringen) kvinne, siden det var hun som hadde fått meg dit. Hun kunne ikke gjøre noe.

Etter en måned fikk 41-åringen høre om Wat Po i Bergen.

- Jeg ble fortalt at der foregikk bare massasje. Da jeg hørte det ville jeg reise dit, men NN nektet. To måneder senere lot hun meg likevel reise, sa kvinnen.

- Wat Po var verst
Men da hun kom til Wat Po ble hun skuffet. For også der ble hun befalt inn i korte skjørt og gjennomsiktige bluser før hun ble sendt inn på et rom med en kunde.

- Det var verre på Wat Po enn på bordellet i Oslo. For dersom en kunde hadde bestilt oss i to timer, så MÅTTE vi være med ham i to hele timer. Av 500 kroner fikk vi beholde 50 kroner. Av 600 fikk vi 130 og 1000 kroner ga oss 300 kroner. Hver jente hadde fire til fem kunder for dagen. Jeg tjente cirka 30.000 kroner den måneden jeg var på Wat Po, men fikk dem aldri utbetalt.

41-åringen hevder å ha fått store psykiske problemer og traumer etter å ha blitt tvunget til prostitusjon av de tre tiltalte kvinnene. Etter at sex-ringen ble avslørt, har hun måttet leve på hemmelig adresse.

Størst i Norge
Åtte personer er tiltalt i saken, og tre av dem møtte i en hovedforhandling i Bergen tingrett mandag. En 38-åring nektet straffskyld for menneskehandel, men innrømmet hallikvirksomhet. En 54-åring nektet for menneskehandel, mens en 53-åring nektet for hallikvirksomhet.

Saken er en av Norgeshistoriens største prostitusjonssaker gjennom tidene. Strafferammen for menneskehandel er fem års fengsel.

Les flere nyheter fra iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere