RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

- Ambulansesjåførene diskriminerte ikke

Sist oppdatert:
Likestillings- og diskrimineringsnemnda renvasker ambulansesjåfør Erik Schjenken og hans kollega for diskrimineringsanklager.

Ambulansesjåførene i Sofienbergparken diskriminerte ikke på bakgrunn av etnisitet eller hudfarge. Det er konklusjonen fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Les vedtaket fra nemnda her (ekstern lenke)

- Ubeskrivelig
- Dette er ubeskrivelig godt. Det går nesten ikke an å forklare. Det er sinnssykt deilig, sier ambulansesjåfør Erik Schjenken til radiokanalen P4.

Nemnda konkluderer med at Ali Farah ikke ble diskriminert på grunn av hudfarge da Schjenken og hans kollega forlot ham hardt skadd i Sofienbergparken i Oslo i august 2007. Dermed omgjør nemnda vedtaket fra Likestillings- og diskrimineringsombudet, som mente ambulansesjåførene var forutinntatt i forhold til Farahs etniske bakgrunn.

Schjenken sier til P4 at ombudets rasismekonklusjon nesten tok knekken på ham.

- Ikke rasistisk
Fra før har også Statens helsetilsyn og Helsepersonellnemnda konkludert med at ambulansesjåførene ikke handlet rasistisk.

Schjenken sier han nå føler seg renvasket for disse anklagene. Hos Sivilombudsmannen ligger for øvrig Schjenkens klage på fire statsråder som er beskyldt for å ha stemplet ham som rasist i ukene etter dramaet i Sofienbergparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere